Chlupatá zvířátka
19. 1. 2009
Tenhle recept jsem si zkopírovala z časopisu Maminka, jmenuje se "Mrkvové cukroví", my jsme si ho přenazvali na "Chlupatá zvířátka" - protože jak obsahuje strouhanou mrkev, tak po vykrojení konkrétního tvaru zbývají "chloupky".
Původní recept - suroviny: 350 gr hladké mouky (lze nahradit špaldovou, žitnou - pro lepší konzistenci nechat určitý poměr - např. 4 lžíce pšeničné mouky), 250 gr másla, 150 gr strouhané mrkve, vanilka, citronová kůra
Postup: Z vyváleného plátu vykrajujeme tvary a pečeme dorůžova, potom slepíme marmeládou a obalíme v cukru.
*********************************************
Náš recept, ozkoušeno 17. 1. 2009
- suroviny: 350 gr mouky (2/3 bio žitná celozrnná mouka, 1/3 bio pšeničná mouka), 250 gr másla, 150 gr strouhané bio mrkve, bio citrónová kůra, 80 gr fruktózy, 20 gr skořicového cukru
Z vyváleného plátu vykrajujeme tvary a pečeme při 180 stupních C cca 10-15 min do "ztmavnutí spodku a mírného ztvrdnutí vršku".
Ideální je vybírat zvířátka, protože jsou chlupatá. Dobré je, že je těsto bez vajíček, takže děti mohou při tvorbě ujídat. A ještě když budete mít chuť experimentovat jako my, lze péct i odřezky - části, které zbývají po vyřezání různých tvarů zvířátek. Jak je totiž těsto s mrkví, tvoří se zajímavé tvary. Při ujídání hotového pak můžete tipovat, co to vlastně jíte.
Původní recept - suroviny: 350 gr hladké mouky (lze nahradit špaldovou, žitnou - pro lepší konzistenci nechat určitý poměr - např. 4 lžíce pšeničné mouky), 250 gr másla, 150 gr strouhané mrkve, vanilka, citronová kůra
Postup: Z vyváleného plátu vykrajujeme tvary a pečeme dorůžova, potom slepíme marmeládou a obalíme v cukru.
*********************************************
Náš recept, ozkoušeno 17. 1. 2009
- suroviny: 350 gr mouky (2/3 bio žitná celozrnná mouka, 1/3 bio pšeničná mouka), 250 gr másla, 150 gr strouhané bio mrkve, bio citrónová kůra, 80 gr fruktózy, 20 gr skořicového cukru
Z vyváleného plátu vykrajujeme tvary a pečeme při 180 stupních C cca 10-15 min do "ztmavnutí spodku a mírného ztvrdnutí vršku".
Ideální je vybírat zvířátka, protože jsou chlupatá. Dobré je, že je těsto bez vajíček, takže děti mohou při tvorbě ujídat. A ještě když budete mít chuť experimentovat jako my, lze péct i odřezky - části, které zbývají po vyřezání různých tvarů zvířátek. Jak je totiž těsto s mrkví, tvoří se zajímavé tvary. Při ujídání hotového pak můžete tipovat, co to vlastně jíte.
Komentáře
Přehled komentářů
Ahoj Lenko, díky za super tip. Určitě s Eliškou brzy vyzkoušíme :-)
Díky za tip
(Iva, 21. 1. 2009 21:22)