Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí baileys

6. 1. 2008
Recept zní: Uvařte vanilkový pudink v 1/2 litru mléka. Dvě konzervy salka (slazené zahuštěné mléko) vařte 2 hodiny ponořené ve vodě. Poté vychladlé vše mixujte a přitom přidávejte 1/2 litru rumu.

Většinou vařím najednou "dvojitou" dávku (nižší spotřeba elektrické energie při jednom vaření salka). Z 1 litru alkoholu (rumu) je výsledné množství cca 3 litry baileys. Před přelitím do nádoby určené ke konzumaci (ideálně originál láhev baileys) je vhodné domácí baileys přelít přes sítko pro případné sedliny.

Baileys se podává vychlazené, s kostkami ledu. Hodí se skvěle i na zmrzlinové poháry nebo do kávy.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

MAM ZLEPSOVAK

(ZDENKA, 3. 7. 2011 18:07)

PRIDAVAM JESTE MANDLOVOU TREST A TO JE POTOM TEPRVE DOBROTA