Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrnkový koláč od Katky Szaffnerové

12. 4. 2009
Základní recept:
- 2 hrnky mouky (různé druhy - např. 1,5 hrnku špaldové a 0,5 hrnku BIO hladké)
- 1 hrnek cukru (příp. 3/4 třtinového nebo fruktózy)
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 vajíčka
- 1 prášek do pečiva (příp. 1/2 vinného kamene - přírodního bezfosfátového prášku do pečiva)

Vše dobře smíchat a nalít na vymazaný plech. Navrch dát ovoce. Peče se na 220 stupňů cca 30-40 minut.

Variace od Katky Szaffnerové:
- bábovka - část těsta oddělíme a přidáme do něj kakao nebo karob
- makovec - přidat 1 hrnek mletého máku a nastruhané kůry z citrónu
- ořechový dort - přidat 1 hrnek mletých ořechů

ObrazekVariace od Lenky PM:
- citrónový koláč - navrch dát nakrájené BIO citróny i se slupkou (variace pro ty, kteří nemají rádi tak sladké)
- rybízový mokrý koláč - navrch dát mírně rozmrazenou rybízovou směs (rozmačkaný rybíz s cukrem)

Lze přidávat i žmolenku (ve stejném poměru tuk, polohrubá mouka, cukr).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

15236

(jana, 12. 10. 2013 16:55)

rfhcugfjozgdopausép\gu
5+/5

Mňam mňam..

(Lenka+Amálka, 31. 7. 2009 11:22)

Tak ten obrázek vypadá věru lákavě! A jednoduchost receptu jakbysmet:) Odzkoušíme hned dnes (včera jsem pánům elektrikářům osolila řádně kávu, tak se snad tentokrát strefím..;)