Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linecké cukroví

18. 1. 2009
Původní recept: 125 gr moučkového cukru, 250 gr másla, 350 gr hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, špetka citrónové kůry.

Náš upravený recept: 125 gr fruktózy nebo třtinového bio cukru jemného, 250 gr másla, 350 gr mouky (bio špaldová celozrnná a menší část - např. 4 lžíce - bio pšeničná hladká), 1 vanilkový cukr, 1 bio vejce nebo vejce z chovu na podestýlce

Při tvorbě těsta jsme spojily se Šárkou všechny suroviny (kromě vajíčka) do těsta a ochutnávaly :-) mňamka ! Pak jsme přidaly vajíčko a znovu prohnětly (těsto se lepilo, takže jsme přidaly ještě špaldovou mouku v množství, aby těsto bylo příjemné do ruky, nelepilo se a bylo vláčné). Vyválely jsme část a vykrajovaly různé tvary. Pekly jsme po jednom plechu při 180 stupních C asi 10 minut. Po vychladnutí jsme spojovaly různé tvary - třeba kolečko s hvězdičkou nebo čtvereček (vytvořeno válečkem na listové čtverečky) s domečkem, vláčkem atd.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář